Anumati Naturals tarina

Suomalaisuus. Kasvikunta. Kivikunta. Feminiininen voima ja viisaus. Luonnollisuus.

Elämäntapani kiteytyy pitkälti näiden teemojen ympärille. Koen, että kauneudessa on kyse sisäisen ja ulkoisen olemuksen tasapainosta. Kun vaikutat ihoosi ja ulkoiseen olemukseesi, se auttaa sinua tuntemaan olosi hyväksi myös sisäisesti. Kun taas panostat henkiseen, psyykkiseen ja emotionaaliseen hyvinvointiisi, alat haluta aitoutta, luonnollisuutta ja laatua myös siihen, miten kohtelet kehoasi. Sain idean omasta kosmetiikkasarjasta vuonna 2010. Ensimmäinen tuote, Täyteläinen kosteusvoide, valmistui vuonna 2011. Nyt sarja sisältää lähes 40 tuotetta. Luomani ihonhoitosarja on suunnattu naisille sekä miehille, jotka haluavat laadukasta, luonnollista ja eettistä kosmetiikkaa. Pidän henkilökohtaisesti huolen siitä, että ihonhoitotuotteitteni koko tuotantoketju on mahdollisimman ekologinen, puhdas ja suomalainen.

Työssäni Anumati Naturalsin parissa parasta on jatkuva tutkimustyö, kasvien ominaisuuksiin ja niiden vaikuttaviin ainesosiin perehtyminen. Ainesosien valinnat ja niiden yhdistelmät perustuvat omaan tutkimus- ja kehitystyöhöni. Tieto suomalaisista kasveista on pitkälti kansanperinnettä, tietoa joka kulkee suusta suuhun. Perintönä siirtyneet tiedot ovat todellinen tietopaketti, käytännön kokemuksista jotka näkyvät tänäkin päivänä. Paluu takaisin omille juurille, luonnon ja tieteen ympäröimänä.

Anumati Naturals syntyi kun tieto, luovuus sekä intohimo yhdistyi luoda turvallista ja puhdasta luonnonkosmetiikkaa. Anumatin juuret ovat syvästi suomalaisessa luonnossa ja vuodenaikojen monimuotoisuudessa josta syntyy elämän rytmi, niinkuin se on tarkoitettu. Menneiden sukupolvien kiehtovaa elämää, opetuksia ja perinteitä luontoa kunnioittaen.

Työ on vaatinut vuosien perehtymisen alan kirjallisuuteen, sekä kouluttautumista kasvilääketieteeseen. Kasveja käsittelevä käsikirjastoni alkaa olla jo melko mittava. Olen saanut paljon arvokasta tietoa myös keskustelemalla suomalaisten alan huippujen kanssa ja tapaamalla ihmisiä, jotka keräävät vanhaa ja luovat uutta tietoa kasveista ja niiden hyötykäytöstä. Suuri osa työstäni on hyvin konkreettista, elämyksellistä ja aistillista. Inspiraationi tulee juuristani, halusta kunnioittaa vanhaa tietoa, ja tuoda se tämän päivän tarpeisiin.

Tuloksena näistä syntyy yksilölliset synergiassa olevat ihonhoito tuotteet. Jokainen tuote kertoo tarinaa kansanperinteistä, taidoista jotka juuret ovat kasvattaneet tähän päivään.

Anu Ruohosto

Suosittelen

Löydät uudenlaisen tavan olla luonnossa perehtymällä suomalaisiin kasveihin ja niiden käyttöön. Pääset hyvin alkuun näillä:

Sinikka Piippo:
Kasvien salaiset voimat (2008)

Henriette Kress:
Käytännön lääkekasvit (2010)

Toivo Rautavaara:
Miten luonto parantaa – Kansanparannuskeinoja ja luontaislääketiedettä (1980)

 

Signed by Nature. Organic - Safe - Vegan