Minä ja Anumati Naturals

Nimi: Anu Ruohosto
Asuinpaikka: Kirkkonummi
Ammatti: Anumati Naturals -kosmetiikkasarjan luoja ja kehittäjä, ekokauneushoitola Nature Kauneuspisteen perustaja. Perustajajäsen FI-Natura luonnonkosmetiikka sertifikaatissa.
Koulutus: Ekokosmetologi, kansainvälinen diplomikosmetologi, luontaishoitaja, turvehoitaja, kaupallinen pohjakoulutus. Orgaanisen kosmetiikan kemisti.

 

Suomalaisuus. Kasvikunta. Kivikunta. Feminiininen voima ja viisaus. Luonnollisuus.

Elämäntapani kiteytyy pitkälti näiden teemojen ympärille. Koen, että kauneudessa on kyse sisäisen ja ulkoisen olemuksen tasapainosta. Kun vaikutat ihoosi ja ulkoiseen olemukseesi, se auttaa sinua tuntemaan olosi hyväksi myös sisäisesti. Kun taas panostat henkiseen, psyykkiseen ja emotionaaliseen hyvinvointiisi, alat haluta aitoutta, luonnollisuutta ja laatua myös siihen, miten kohtelet kehoasi. Sain idean omasta kosmetiikkasarjasta vuonna 2010. Ensimmäinen tuote, Täyteläinen kosteusvoide, valmistui vuonna 2011. Nyt sarja sisältää lähes 40 tuotetta. Luomani ihonhoitosarja on suunnattu naisille sekä miehille, jotka haluavat laadukasta, luonnollista ja eettistä kosmetiikkaa. Pidän henkilökohtaisesti huolen siitä, että ihonhoitotuotteitteni koko tuotantoketju on mahdollisimman ekologinen, puhdas ja suomalainen.

Tuotteet pakataan,  kierrätettyyn sekä maissipohjaiseen muoviin, uusiokäytettävään materiaaliin. Yhteys luontoon on aina ollut minulle tärkeä. Kasvoin Vantaan Seutulassa idyllisessä maalaismaisemassa, jossa leikkikavereitani olivat siskoni, jäniksenpojat ja kissanpennut. Työssäni Anumati Naturalsin parissa parasta on jatkuva tutkimustyö, kasvien ominaisuuksiin ja niiden vaikuttaviin ainesosiin perehtyminen. Tuotteet valmistuvat omien käsieni kautta. Ainesosien valinnat ja niiden yhdistelmät perustuvat omaan tutkimus- ja kehitystyöhöni. Tieto suomalaisista kasveista on pitkälti kansanperinnettä, tietoa joka kulkee suusta suuhun. Olen syntynyt tämän tiedon keskelle, sillä äitini puolen suvussa on runsaasti karjalaisia kasviparantajia, verenseisauttajia ja suomalaisia samaaneja. Minulla on kunnia olla mukana suomalaisen Kansanparantaja-yhdistyksen jäsenenä.

Työ on vaatinut vuosien perehtymisen alan kirjallisuuteen, sekä kouluttautumista kasvilääketieteeseen. Kasveja käsittelevä käsikirjastoni alkaa olla jo melko mittava. Olen saanut paljon arvokasta tietoa myös keskustelemalla suomalaisten alan huippujen kanssa ja tapaamalla ihmisiä, jotka keräävät vanhaa ja luovat uutta tietoa kasveista ja niiden hyötykäytöstä. Suuri osa työstäni on hyvin konkreettista, elämyksellistä ja aistillista. Inspiraationi tulee juuristani, halusta kunnioittaa vanhaa tietoa, ja tuoda se tämän päivän tarpeisiin. Tuoksutan yrttejä ja kukkia, rakastan esimerkiksi kesäisten siankärsämöiden tuoksua. Joitakin kasveja syön, toisia käytän rohdoskasveina. Olen onnellinen siitä, että saan tutkia työkseni luontoa ja olla sen lähellä. Eläisin näin joka tapauksessa, oli minulla kosmetiikkasarjaa tai ei. Anumati Naturals on tuonut elämääni äärimmäisen paljon. Sen kautta saan olla joka päivä kosketuksissa tyytyväisten ihmisten kanssa, jotka kertovat nauttivansa työni tuloksista.

Suosittelen

Löydät uudenlaisen tavan olla luonnossa perehtymällä suomalaisiin kasveihin ja niiden käyttöön. Pääset hyvin alkuun näillä:

Sinikka Piippo:
Kasvien salaiset voimat (2008)

Henriette Kress:
Käytännön lääkekasvit (2010)

Toivo Rautavaara:
Miten luonto parantaa – Kansanparannuskeinoja ja luontaislääketiedettä (1980)

Anu ja palkinto

Signed by Nature. Organic - Safe - Vegan